İSTANBUL / SANCAKTEPE - Cengiz Topel Ortaokulu

May

Mayıs ayının ilk haftasında kutladığımız  Bilişim Haftası için okulumuzda öğrencilerimize hem sosyal medyanın önemi ve zararları hem de kodlama ile ilgili etkinlikleri yaptırdık. Hem eğlenip hem öğrenmek öğrencilerimizi çok keyiflendirdi. Bilişim dersinin önemi bir daha kavrandı.

ayrıca başka etkinlikerli incelemek için Bilge Bt hocamızın bu sayfasınıda inceleyebilirsiniz . https://bilgebt.com/bilisim-haftasi-2022/

Okulumuzda oşkuyla kutlanan 23 Nisan' dan kareler.

Çocukların Kişisel Verilerinin Korunması Bakımından Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bilindiği üzere, dünyada ve Ülkemizde teknoloji ve bunun bir uzantısı olarak internet yaygın şekilde kullanılmakta, bu kullanım birçok faydası yanında birtakım riskleri de beraberinde getirmektedir. Bu risklerin başında, kişisel verilerin farkında olmaksızın paylaşımı neticesinde çocukların karşılaşabileceği mağduriyetler gelmektedir. Taciz, siber zorbalık, uygunsuz materyallere erişim ve doğrudan pazarlamanın muhtemel olumsuz etkileri bunların başlıcalarıdır.

Özellikle çocuklar arasında yeni teknolojilerin kullanımının yaygınlığı, çocuğun algı düzeyi ve yaşı itibariyle kişisel verilerini paylaşmasının sonuçlarını öngörememesi, risklerin farkında olmaması, yasal haklarını ve bu hakların nasıl kullanılacağını bilmemesi ve aile gözetiminin dijital alanlarda zayıf olması gibi hususlar çocukları, çevrimiçi ortamdaki söz konusu risklere karşı savunmasız kılmaktadır.

Okulumuzda tüm sınıflarda Kvkk ile ilgili video izletildi. Panomuz hazırlandı.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gündür.

Mrt

How Eco-Friendly Are You Etwinning projesinde okulumuz ingilizce öğretmenleri Şebnem Rüya İlbey ve Hilal Palamut katılımı ile gerçekleştirilecektir. 7. Sınıflardan seçilen öğrencilerle oluşturulan projede, çevreyi koruma bilinci,bitki yetiştirme ve gözlem yapma ,poster ve broşür hazırlama etkilerine yer verilecektir. Projemizde Polonya ve Gürcistan'dan yabancı ortaklar da bulunmaktadır. İlk etkinliğimiz olan lale soğanı ekme ile başladık.

Mrt

Okulumuz  öğrenci, öğretmen ve velilerinin katılı ile 12 Mart  İstiklal Marşını Kabulu töreni kutlandı.

Mrt

Okulumuzda 5. Ve 6. Sınıflarda "Bilim ve Teknoloji Haftası"i kapsamında 5. Sınıflarda Powerpoint Office uygulaması ile Okulumda Sevdiğim Dersler konulu sunum hazırlatıldı.

6.sınıflarda algoritma ve kodlama konuları birleştirilerek Scratch , Blockly games programları uygulamalı olarak yaptırıldı.

Harezmi Eğitim Modeli kapsamında öğrencilere sağlıklı beslenme konusu araştırma ödevi olarak verildi ve pano hazırlandı.

Şbt

OKULUMUZDA HAREZMİ EĞİTİM MODELİ PROJESİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR.

Şbt

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı  programda 2024 Vergi haftası güzel etkinliklerle kutlandı.

Şbt

Okulumuzdaki tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz ile Afete Hazırlık klübü koorditörlüğünde tatbikat yapıldı.

Şbt

Ülkemizin yaşadığı en felekat dolu günlerin üzerinden 1 yıl geçti. Acılar ne tükendi ne azaldı. O gün kaybettiğimiz insanların  ,yardım eli uzatamadığımız canların ve tüm sevdiklerimizin anısı bugun tüm ülkede olduğu gibi okulumuzda da anma töreni ile anıldı.

Şbt

Okulumuzda tüm öğretmen ve idarecilerimizin katılımı ile 2. dönem öğretmenler genel kurul toplantısı yapıldı.

Ara

Hour of Code, her beceri seviyesindeki öğrenciler için eğlenceli aktiviteler ve videolar aracılığıyla bilgisayar bilimine ücretsiz bir giriş niteliğindedir. Bu yılki hem kodlama hem de yapay zeka kutlaması 400'den fazla ortak, 20.000 eğitimci ve 58.000 gönüllü tarafından destekleniyor. Cengiz Topel Orta okulu olarak bizlerde bu sene hour of code etkinliği ile  okulumuzu temsil ettik.

Ara

Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı 15 Temmuz Çocuk Özel gazetesi ile panolar hazırlandı, şiirler, resimler,yazılar ve hikayeler ile o gün anıldı.

Ekm

Cumhuriyetin 100. yılı okulumuzda çok büyük bir coşku ile kutlandı. Yaşasın 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız.